top of page

Nieuws

  • linkedin-larderel-energy
  • twitter-larderel-energy

Powered by

Larderel Energy gastspreker bij Bouwpoort Den Haag

April 2018

Dinsdag 10 april jl. is Larderel Energy te gast geweest bij Bouwpoort Den Haag. Bouwpoort is dé ontmoetingsplek voor beleidsmakers en bestuurders uit de politiek en daarbuiten, met ondernemers en opdrachtgevers uit de bouw. Initiatiefnemers van Bouwpoort zijn het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, NLingenieurs, Netwerk Conceptueel Bouwen, Building Holland en het Nederlands Verbond Toelevering Bouw. Bouwpoort organiseert 2 keer per jaar bijeenkomsten. Het onderwerp van deze bijeenkomst: Gasloos bouwen.

Larderel Energy heeft met Ultra-Diepe Geothermie dé oplossing voor gasloos bouwen.

Omdat Ultra-Diepe Geothermie een constante bron van elektriciteit, warmte en koude kan leveren, is het een geschikte duurzame bron voor grootschalige, collectieve systemen (zoals woonwijken en bedrijventerreinen) die van het aardgas worden losgekoppeld. Ultra-Diepe Geothermie kan toegepast worden in bestaande bouw, maar is ook voor nieuwbouw een oplossing om gasloos te bouwen.

Tijdens deze presentatie heeft Larderel Energy de aanwezigen meegenomen in de theorie van Ultra-Diepe Geothermie. Tevens is een wensenlijst gedeponeerd bij de overheid: SDE+ voor elektriciteit, een boorgarantie om particuliere investeerders aan te trekken, aanpassingen aan de Mijnbouwwet aangezien deze vooral gericht is op de olie- en gasindustrie en het oprichten van een loket voor Ultra-Diepe Geothermie, waar verschillende partijen (initiatiefnemers, investeerders, overheid) ervaringen kunnen delen en het gesprek aan kunnen gaan over dit onderwerp. Met deze maatregelen kan Ultra-Diepe Geothermie ook in Nederland een grote rol gaan spelen.

bottom of page