top of page

Nieuws

  • linkedin-larderel-energy
  • twitter-larderel-energy

Powered by

Larderel Energy ondertekent intentieverklaring Duurzame Warmte Soest en Soesterberg

Juni 2018

Donderdag 7 juni heeft Larderel Energy de intentieverklaring Duurzame Warmte Soest en Soesterberg ondertekend samen met 9 andere partijen, Stedin, Portaal, Energie Actief Soest, Greenvis, Cocon Wonen, Heilijgers, Vorm Vastgoed, Solar Runway en de gemeente Soest. Deze 10 partijen gaan onderzoek doen naar de mogelijkheden voor duurzame warmte in Soest en Soesterberg.

Persbericht

(bron: www.soestercourant.nl)

07-06-2018, 17:11 | Van de redactie

SOEST - Tien partijen gaan onderzoek doen naar de mogelijkheden voor duurzame warmte in Soest en Soesterberg. Stedin, Portaal, Larderel Energy, Energie Actief Soest, Greenvis, Cocon Wonen, Heilijgers, Vorm Vastgoed, Solar Runway en de gemeente Soest ondertekenden woensdag de Intentieverklaring Duurzame Warmte Soest en Soesterberg. Duurzame warmte is een belangrijk alternatief voor aardgas. Met de ondertekening geven de partijen aan samen te willen werken aan een 'Aardgasvrij Soest en Soesterberg'.

In haar eerste weken als wethouder Duurzaamheid zet Nermina Kundic direct al een belangrijke eerste stap in de lokale energietransitie, hoewel ze ook aangeeft dat het voorwerk door de vorige wethouder is gedaan. ,,Samen gaan we aan de slag", sprak ze tijdens de bijeenkomst. ''Daarom ondertekenen we als samenwerkende partijen deze intentieverklaring, een mooie stap naar een aardgasvrij Soest en Soesterberg."

 

KANSRIJKE GEBIEDEN 

Bij de hele energietransitie is een belangrijke regierol voor de gemeente bedacht. Samen met deze en nog diverse andere partijen is eerder dit jaar al gekeken naar de alternatieven voor aardgas in Soest. Een grove schets van kansrijke gebieden is gemaakt. Kundic: ,,Belangrijke factoren hierbij zijn bijvoorbeeld de locaties waar Stedin in onze gemeente een aantal broze leidingen moet vervangen. Of waar gebouwen van woningbouwcorporaties aan een grootschalige renovatie toe zijn. Of waar de gemeente de riolering in de toekomst moet vervangen.''

 

AARDGASLOOS 

Dit voorjaar gaf het kabinet aan versneld van aardgas in de gebouwde omgeving af te willen. Daarnaast moeten ook de bedrijven, winkels, scholen en andere gebouwen van het aardgas af. Om al die gebouwen los te koppelen van het aardgas, zijn verschillende maatregelen nodig: isolatie, een nieuwe energie-infrastructuur, energieopslag en nieuwe duurzame warmtebronnen

bottom of page