top of page

Ontdek het laatste nieuws over de ontwikkelingen op het gebied van Ultra-Diepe Geothermie.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze maandelijkse NieuwsFlits:

Bedankt! Wij hebben uw aanmelding succesvol ontvangen.

Zoeken
  • Admin

Twee bedrijven, één missie: Nederland CO2-vrij

Wie HermanDeGroot kent, kent Larderel Energy. Maar wat doet Larderel Energy precies en wat is de missie van onze zusteronderneming?

Nieuw concept voor Ultra-Diepe Geothermie

Sinds de oprichting van HermanDeGroot lopen we voorop met oplossingen voor duurzaamheid. Met het oog op de energietransitie ontwikkelden we de afgelopen 5 jaar een nieuw concept voor Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Wat UDG is en hoe dit werkt, vertellen in onze blog Wat is geothermie? en deze video voor BRDR.


Het is tijd om UDG in Nederland te introduceren

Ultra-Diepe Geothermie wordt op dit moment nog niet toegepast in Nederland, terwijl deze bron de potentie heeft om minstens een derde van ons land te voorzien van CO2-vrije elektriciteit en warmte. Nu we moeten overschakelen op duurzame en CO2-vrije energiebronnen is het daarom hoogste tijd om UDG in Nederland te introduceren. Die taak hebben we met beide handen aangegrepen door zustermaatschappij Larderel Energy op te richten.


De missie van Larderel Energy

Larderel Energy heeft als missie om UDG succesvol in Nederland te introduceren en zo de energietransitie zo efficiënt mogelijk te versnellen, tegen minimale kosten. Hiervoor verbinden we als contracterende partij diverse initiatieven met elkaar om samen geothermieprojecten te kunnen realiseren. Daarnaast brengen we de nodige kennis in bij deze projecten, in nauwe samenwerking met HermanDeGroot Ingenieurs.


Kennis en onderzoek

De introductie van UDG in Nederland vergt nieuwe kennis. Daarom onderzoeken we samen met hogescholen en universiteiten continu alle aspecten die met geothermie te maken te hebben. Niet alleen op het vlak van technologie en duurzaamheid, maar ook dat van economie en maatschappij. Daarnaast zijn we officieel kennispartners met het Belgische VITO, dat in Mol de eerste Belgische Ultra-Diepe Geothermiecentrale heeft gerealiseerd.


Samen naar een CO2-vrij Nederland

Wij geloven in een collectieve oplossing voor de energietransitie. Een goede samenwerking tussen verschillende belanghebbenden is daarbij een randvoorwaarde. Daarom verbinden we alle relevante partijen als netbeheerders, (lokale) overheden, energiemaatschappijen, beheerders en financiers en voorzien hen van de juiste voorlichting. Zo krijgt de potentie van Ultra-Diepe Geothermie de bekendheid die het verdient.


Waar staat ‘Larderel’ eigenlijk voor?

Het bedrijf is vernoemd naar de ingenieur François Jacques de Larderel, die in Toscane als eerste gebruik maakte van de natuurlijke warmte in de ondergrond voor industriële processen. Dit bracht economische bloei aan de regio, die daarom naar hem werd vernoemd: Larderello. In 1904 werd hier voor het eerst op aarde elektriciteit opgewekt met geothermische stoom. Daar konden toen slechts 4 gloeilampen mee branden, maar tegenwoordig is de hoeveelheid elektriciteit die er in dit gebied met geothermie wordt opgewekt goed voor maar liefst een miljoen huishoudens of twee miljoen Italianen!


Bent u geïnteresseerd in samenwerking of heeft u nog vragen?

U bent van harte welkom voor een kop koffie!

Neem contact op via info@larderel.nl of bel naar 033 43208 89.

22 weergaven

Comments


bottom of page