top of page

Ontdek het laatste nieuws over de ontwikkelingen op het gebied van Ultra-Diepe Geothermie.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze maandelijkse NieuwsFlits:

Bedankt! Wij hebben uw aanmelding succesvol ontvangen.

Zoeken
  • Admin

Ultra-Diepe Geothermie: #hetkanwel

Tijdens de World Green Building Week geven alle Green Building Councils wereldwijd hun initiatieven en die van hun participanten een podium. Als participant van de Dutch Green Building Council organiseerden wij een kennis-sessie over Ultra-Diepe Geothermie. Het werd een middag vol (duurzame) positieve energie!

Dat is het thema van de Dutch Green Building Week 2019. Het dagthema voor dinsdag was CO2-reductie (Paris Proof): een passende gelegenheid om de deuren van ons kantoor te openen om te vertellen over onze oplossing voor Ultra-Diepe Geothermie. Er is inmiddels een concreet initiatief om de regio Eemland hiermee van zowel CO2-vrije elektriciteit als warmte te voorzien. Dit lijkt misschien een utopie, maar niks is minder waar, #hetkanwel!


Gevarieerde middag

De gastenlijst was divers qua achtergrond, maar met één gemeenschappelijke deler: iedereen heeft een passie voor verduurzaming. Tijdens de ontvangst zat de sfeer er al meteen goed in en werd er druk gekletst.


Na de koffie, thee en overheerlijke HermanDeGroot-jubileumgebakslof was het tijd voor een stukje theorie over Ultra-Diepe Geothermie en het initiatief in de regio Eemland. Na de pauze en vragen ging Guus uitgebreider in op de werking van een geothermische centrale en het opwekken van elektriciteit. Vervolgens was het tijd voor een open discussie aan de hand van vijf stellingen. Daarbij ontstond een levendig gesprek waarbij vanuit verschillende invalshoeken interessante standpunten werden geformuleerd.

Al snel was de klok de vijf uur gepasseerd: hoogste tijd om naar het souterrain te gaan waar een gezellige borrel wachtte. Onder het genot van een hapje en drankje kon er gezellig worden nagepraat en werden er nog wat laatste vragen beantwoord.


Geïnformeerd én geïnspireerd

Al met al was het een middag vol nieuwe inzichten, contacten en inspiratie. De energietransitie vraagt om samenwerking, en daarvan was zeker sprake. We zijn zeer dankbaar voor de interesse en het enthousiasme!


Kon je er niet bij zijn?

Jammer, maar niet getreurd: je bent altijd welkom voor een kop koffie. Neem contact op via info@larderel.nl of bel naar 033 43208 89.

22 weergaven
bottom of page