top of page

Ontdek het laatste nieuws over de ontwikkelingen op het gebied van Ultra-Diepe Geothermie.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze maandelijkse NieuwsFlits:

Bedankt! Wij hebben uw aanmelding succesvol ontvangen.

Zoeken
  • Admin

Geothermie: de mijlpalen van 2019

Onze missie is om Ultra-Diepe Geothermie (UDG) succesvol in Nederland te introduceren. Hiermee kunnen we de energietransitie versnellen én betaalbaar houden. Wat hebben we het afgelopen jaar bereikt? Wij zetten belangrijkste highlights van 2019 op een rijtje!

Maatschappelijke waarde UDG nog hoger dan verwacht

Omdat het lokaal introduceren van UDG extra kennis vereist, doen we in samenwerking met hogescholen en universiteiten voortdurend onderzoek naar de implementatie van deze duurzame energiebron.


Dit leverde ook dit jaar interessante inzichten op: niet alleen op het technologische, maar ook op het sociaal-maatschappelijke vlak. De maatschappelijke waarde van geothermie in vergelijking met andere duurzame alternatieven blijkt namelijk nog veel hoger dan aanvankelijk verwacht! Waarom? Ontdek het in ons artikel Ultra-Diepe Geothermie: motor voor de energietransitie en economie


Consortium voor een CO2-vrije regio

Een hele regio voorzien van CO2-vrije energie doe je niet in je eentje: als projectontwikkelaar brengt Larderel Energy diverse initiatieven bij elkaar om samen dit soort grote geothermieprojecten te kunnen realiseren.


Dat resulteerde in de oprichting van een consortium met als concreet doel om de gehele regio Eemland collectief te voorzien van CO2-vrije elektriciteit en warmte. Een groot open warmtenet maakt dit mogelijk. Naast Larderel Energy zijn zusterbedrijf HermanDeGroot Ingenieurs, Huisman Geo, Firan, Well Engineering Partners en VITO (België) bij dit consortium aangesloten.


Het grote nieuws bereikte onder meer de voorpagina Algemeen Dagblad:

Het AD schreef daarnaast een uitgebreid artikel: Hele regio Eemland op aardwarmte

Het initiatief wordt gesteund door de Regionale Energie Strategie, het wachten is nu slechts op de benodigde vergunningen. Daarover hieronder meer.

Opsporingsvergunning ontvankelijk verklaard

Om het project in de regio Eemland te kunnen starten heeft Larderel Energy een opsporingsvergunning aangevraagd bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De aanvraag voor de opsporingsvergunning is inmiddels ontvankelijk verklaard door het ministerie van EZK en we verwachten dat deze in de eerste helft van 2020 definitief is. Daarna kan het project daadwerkelijk van start gaan!


Blijf op de hoogte!

Wil je niks missen over de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan bovenaan deze pagina in voor de maandelijkse nieuwsbrief of stuur een e-mail naar info@larderel.nl


Ultra-Diepe Geothermie, wat is dat eigenlijk?

Met Ultra-Diepe Geothermie (UDG) zetten we aardwarmte die op 4-7 km diepte voorkomt om in duurzame elektriciteit en warmte. UDG heeft de potentie om minstens een derde van ons land van CO2-vrije elektriciteit en warmte te voorzien! Meer weten? Lees op onze blog wat geothermie is, ontdek antwoorden op vaak gestelde vragen of neem contact met ons op via 033 - 432 08 89 of info@larderel.nl.


Op naar een 2020 vol duurzame energie!

164 weergaven

Comments


bottom of page