top of page

Nieuwsarchief Larderel Energy

Ultra-diepe Geothermiecentrale - Artist

Tien jaar na: "Duurzaamheid, De Grote Leugen"

oktober 2018

Tien jaar geleden organiseerden wij het succesvolle symposium: “Duurzaamheid, de grote leugen”.

Op dit symposium waren sprekers als Thomas Ummels (directeur OVG), Gerard van Drielen (lid college van bestuur Hogeschool Rotterdam), Raymond Kwast (adviseur HermanDeGroot), George van Hooydonk (Director Dutch Real Estate MN) en Ed Nijpels (voorzitter NLingenieurs) aanwezig om de genodigden te prikkelen tot het ondernemen van duurzame acties.

 

Nu, tien jaar later, is het energieakkoord tot stand gekomen en gepresenteerd door de voorzitter Klimaatberaad, Ed Nijpels. Het resultaat van dit energieakkoord bestaat kortweg uit: wind, zon, warmtepomp en isolatie. Halen we hiermee de in Parijs gestelde klimaatdoelen?

Afbeelding4.jpg

Larderel Energy: ‘’Het Energie-akkoord is een financieel debacle!’’

september 2018

PERSBERICHT

In 2030 moet indachtig de klimaatdoelstellingen van Parijs een CO2-reductie hebben plaatsgevonden van 49% en in 2050 moet deze zelfs 95% zijn.

Een moedig en noodzakelijk streven dat zijn weerslag kent in het energieakkoord dat voor Prinsjesdag wordt doorgerekend. De adviseurs van het Kabinet hebben ervoor gekozen, in het kader van de voorgenomen verduurzamingsmaatregelen, de wijze van verwarming en elektriciteitsopwekking ingrijpend aan te passen. Elektriciteit moet duurzaam worden opgewekt en hoofdzakelijk worden gewonnen door wind en zon. De voornaamste verwarmingstoepassing bij woningen is het grootschalig gebruik van all-electric verwarming: warmtepompen.

Larderel Energy ondertekent intentieverklaring Duurzame Warmte Soest en Soesterberg

Juni 2018

Donderdag 7 juni heeft Larderel Energy de intentieverklaring Duurzame Warmte Soest en Soesterberg ondertekend samen met 9 andere partijen, deze partijen gaan onderzoek doen naar de mogelijkheden voor duurzame warmte in Soest en Soesterberg.

Unieke Ultra-Diepe Geothermie projecten door Larderel Energy en VITO (BE)

Mei 2018

Larderel Energy, onderdeel van HermanDeGroot, en VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) zijn een samenwerkingsverband aangegaan om unieke Ultra-Diepe Geothermieprojecten in Nederland te realiseren. 

Larderel Energy gastspreker bij Bouwpoort Den Haag

April 2018

Dinsdag 10 april jl. is Larderel Energy te gast geweest bij Bouwpoort Den Haag. Bouwpoort is dé ontmoetingsplek voor beleidsmakers en bestuurders uit de politiek en daarbuiten, met ondernemers en opdrachtgevers uit de bouw.

Reactie beleidsbrief Ultra-Diepe Geothermie aan de Kamer

Maart 2018

Naar aanleiding van de beleidsbrief van Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat over geothermie, gericht aan de Tweede Kamer, hebben wij onze reactie hierop in onderstaande open brief verwoord, graag willen wij deze met u delen.

Ondertekening LOI Gemeente Soest

November 2017

De Gemeente Soest en Larderel Energy, onderdeel van Ingenieursbureau HermanDeGroot uit Amersfoort, hebben 23 november jongstleden een Letter of Intent ( LOI ) getekend voor de realisatie van een Geothermische centrale.

Bezoek Geothermiecentrale in Mol, België

November 2017

Op 9 november j.l. is Larderel Energy samen met een select gezelschap op bezoek geweest bij het geothermie project in Mol (België). 

Ondertekening LOI Gemeente Soest

November 2017

De Gemeente Soest en Larderel Energy, onderdeel van Ingenieursbureau HermanDeGroot uit Amersfoort, hebben 23 november jongstleden een Letter of Intent ( LOI ) getekend voor de realisatie van een Geothermische centrale.

bottom of page